VDVF Medlemsbrev oktober 2023

Publicerad söndag 8 okt 2023, 21:23

Datum 8/10-23

Hej VDVF medlem

Läs detta nyhetsbrev som pdf

Det har gått lång tid sedan ni hörde av oss senast. Orsaken är att för oss i styrelsen så har tiden och kraften inte räckt till. Något som många andra också upplever. Vi har dock i styrelsen tagit tag i läget och gör nu en omstart för att få i gång vår förening igen.

En del har hänt under tiden, resan med NAP har påbörjats i vissa delar av vårt medlemsområde, södra delarna av Dalsland och östra delarna av Värmland. Flera av våra medlemmar har i dessa processer fått erfarenheter om hur våra motståndare vill att resultaten i målen ska se ut. Mycket tyder på att våra myndigheter gör allt för att krångla till processerna så mycket det går. Tvärt emot vad våra politiker ville med NAP-processen. Av den anledningen så tog vår nuvarande regering beslutet att pausa NAP-processen för att utreda vad som blivit fel. Vi hoppas att utredningen kommer fram till vad som behöver göras för att få tillbaka NAP på rätt spår.

Det vi nu vill göra är att arrangera några medlemsträffar där vi får möjlighet att berätta mer ingående vad som hänt sedan sist. Först ut blir en träff i södra Dalsland, den 4/11 träffas vi hos Antonsson kraft för att se hur deras arbete med ombyggnation av kraftverken fungerat. De har byggt olika lösningar på fiskvägar och anpassade intagsgaller, de har också en hel del erfarenheter från processerna och vilka utmaningar det innebär. Mer information kommer.

Det blir besök vid tre anläggningar, Dyrtorps, Näsböle och Edstenafors kraftverk i Färgelanda, med olika lösningar för att visa hur det kan se ut. Efteråt samlas besökarna i en lokal där lunch serveras och en presentation av hur processerna varit hitintills.

I november så planerar vi även att hålla ett medlemsmöte tillsammans med årsmöte. Bixia har en producentträff planerad i Karlstad där vi får möjlighet i anslutning arrangera vår träff. Vår jurist Viktor Falkenström har samlat mycket erfarenhet i de processer som varit och kan berätta hur läget är just nu. Mer information kommer senare.

På grund av pausen i vår förening så har inte medlemsavgifter blivit fakturerade, vi tar nu nya tag och det kommer en faktura med detta utskick.

Vi behöver uppdatera vårt medlemsregister och era epostadresser, av den anledningen vill vi be dej att skicka ett email till medlemsbrev@vdvf.se så att vi vet att vi har rätt adress till er. Fortsatt information kommer att ske via epost för att förenkla utskick samt spara porto och använda våra pengar till bättre saker. Besök gärna vår hemsida www.vdvf.se för mer information.

Vi ser fram emot omstarten och att få träffa er igen

Med vänliga hälsningar

Christer Hedberg

ordförande

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.