Inbjudan till medlemsmöte i Karlstad den 22/11

Publicerad måndag 13 nov 2023, 21:46

Datum 11/11-23

Hej VDVF medlem

Läs detta nyhetsbrev som pdf

Inbjudan till medlemsmöte i Karlstad den 22/11

På Scandic Klarälven så har vi en lokal tack vare Bixia som även ställer upp med en föreläsare.

Vi börjar klockan 14.00 med en presentation med fokus på FCR-N enligt nedanstående erbjudande från Bixia.

VILL DU HJÄLPA TILL ATT HÅLLA FREKVENSEN I VÅRT SVENSKA ELNÄT?

Det pratas mycket batteri & reglermarknaden och många tjänar rejäla pengar på detta just nu. Hur länge detta kommer att hålla i sig är svårt att säga.

Som vattenkraftsägare finns det andra möjligheter som är intressanta även på lite längre sikt. Det är Svenska kraftnäts reglertjänst FCR N. En tjänst som tar vara på vattnets uthållighet och flexibilitet. Bixia samarbetar med IETV. Vi har tagit fram en märkesoberoende applikation där du som har någon form av styrbar kraft har möjlighet att delta. Har du ett modernt styrsystem finns möjligheten att kombinera styrningen av vattenkraftverket med ett batteri. Johan Karlsson från IETV berättar mer.

Vi kommer även att presentera andra för kraftverksägare viktiga saker när det gäller vårt regelverk. Hur ska vi uppfylla vad som krävs i arbetsmiljölagen, ellagen, föreskrifter och standarder.

Medlemsträffen och föreläsningarna är avgiftsfria, VDVF bjuder på eftermiddagsfika, känner du någon som är intresserad, så är dom även välkomna.
Vi försöker även lösa en möjlighet att delta digitalt via Teams.

Anmäl genom att skicka ett e-post till info@vdvf.se och ange att du avser vara med fysiskt eller om du vill vara med digitalt. Christer kommer att skicka en inbjudan till Team för de som vill vara med digitalt.

Klockan 18.00 startar Bixias producentträff på samma plats, se separat inbjudan.

Hoppas vi träffas den 22 november

Med vänlig hälsning

Styrelsen VDVF

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.