Inbjudan till kraftverksbesök och Bixias producentträff

Publicerad onsdag 25 okt 2023, 23:08

Hej alla medlemmar i VDVF

Som vi skrev om i nyhetsbrevet så bjuder vi in till ett studiebesök och efterföljande info om NAPen mm.

Den 4/11 kl 10 träffas vi i Färgelanda hos Antonsson Kraft och Dyrtorps kraftverk på adress Rykvägen 10 https://maps.app.goo.gl/duJ2v9Cvtre1h6Wy5 för att titta närmare på deras kraftverk som är under ombyggnad.

Efter besöken bjuder VDVF på lunch och därefter åker vi till en möteslokal där bröderna Antonsson berättar om deras processer i NAPen, mycket intressant.

För att vi ska kunna förboka lunch behöver vi veta hur många som kommer, så senast 2/11 behöver vi få veta maila till info@vdvf.se eller 070-3732665 Christer.

Den 22/11 arrangerar Bixia en producentträff i Karlstad på Scandic Klarälven. Deras möte börjar på kvällen och innan dess så har vi bokat en lokal på samma plats där vi får en föreläsning om en möjlighet som kraftverksägare att bidra till frekvensstabiliteten i Sveriges elnät. Det har utvecklats en tjänst som heter FCR N som kan ge betydande tillskott i kassan om man kan vara med och styra produktionen. Vi börjar denna träff klockan 14.00 Scandic Klarälven och det blir även en föreläsning om säkerheten vid våra kraftverk, både ur ett arbetsmiljö perspektiv och elsäkerhet. Ta chansen att ta del av nya tjänster och bygga på säkerhetstänket. Även här behöver vi ha meddelande för vår planering, om att ni vill delta, föreläsningen är kostnadsfri, VDVF bjuder på eftermiddagsfika.

Välkommen på våra träffar

Mvh Christer Hedberg

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.